Underhåll din dokumentförstörare

Dokumentförstörare kräver mycket lite hantering och underhåll men det finns några saker som kan vara bra att ha som tillbehör. Dessa kommer nämnas nedan. Det är också bra att komma ihåg att använda skärverksolja för att hålla prestandan på topp. Mer om det följer också nedan.

SkärverksoljaSkärverksolja

Skärverksolja är ett vanligt smörjmedel som håller prestandan på dokumentförstöraren på topp. Olika skärverksoljor fungerar mer eller mindre bra till olika dokumentförstörare. Därför bör du se till så att du köper rätt skärverksolja till din dokumentförstörare.

Påsar

Påsar till dokumentförstörare finns i många olika varianter. Dokumentförstörare med påse fungerar på det sättet att det sönderstrimlade pappret hamnar i påsen. När påsen sedan är full slänger man den och sedan sätter man helt enkelt i en ny påse i dokumentförstöraren. Hur mycket påsarna brukar rymma varierar men ett exempel på en vanlig storlek är 26 liter. Dessa kan säljas i förpackningar med olika stort antal påsar i, vanligt är att det är cirka 20 stycken per förpackning.

Avfallssäckar

Ett annat tillbehör till dokumentförstöraren som du säkert behöver är avfallssäckar. Det är viktigt att skydda miljön genom att använda dessa återvinningsbara pappersavfallssäckar till din dokumentförstörare. Dokumentförstörare skapar mycket snabbt stora mängder avfall och då behöver så klart större säckar att slänga skräpet i.