Städmaterial är viktigt!

städmaterialDu är förmodligen en av alla människor som innehar en del städmaterial hemma. Nästan alla människor har idag en del städmaterial för att kunna hålla sitt hus rent, till exempel dammsugare och trasor. Men det är inte bara för att det ska bli rent som man städar. Städmaterial kan rädda liv, eller åtminstone göra livet väldigt mycket bättre för många personer.

Allergier förknippade med städning
Det är inte ovanligt med allergier och vissa människor är allergiska mot orena hem. Damm – och kvalsterallergi är två inte alltför ovanliga allergier vilkas besvär man enkelt kan minska med hjälp av städmaterial. Damm, som kännetecknas av pollen, kvalster och viss päls från pälsdjur, det vill säga sådant som samlas och gör det ”dammigt” är något som lätt fastnar i luftvägarna. Med städmaterial såsom dammsugare, dammtrasor och golvmoppar kan man få bort mycket av det damm som finns i hemmet och på så sätt göra tillvaron lite enklare för den som är allergisk.

Är man allergisk mot just kvalster kan städmaterial vara att vädra sovrummet och byta sängkläder ofta. Dammtorkning är bra, men endast om huset är utvädrat först. Det är också bra att vädra efter att någon duschat länge.