MC-kläder för fötterna

mc-kläderEn viktig del i MC-kläder är stövlarna. En enklare modell kan vara gjord av skinn, vara halkfria och vara vattentäta. Sen finns det modeller med skydd för smalbenet, speciella sulor som ska göra skon bekväm både på din MC och när du går. Det finns tillräckligt med olika sorters MC-kläder så att du ska kunna välja exakt det du vill ha. Därför har det tagits fram stövlar med teflonfoder, stödskenor, spännen att justera stöveln runt benet med och mycket därtill. På utsidan av de mer moderna stövlarna finns ett luftintag som går att justera utefter behov. Luftintaget på MC-kläder är till för att ventilera dina kläder. När det varmt ute är det skönare att kunna få in mer luft men sedan när det är kallare kanske man inte vill ha någon ventilation alls. MC-stövlar kan också vara stötdämpande och ha tåjärn, som tillverkas i plast, porslin eller aluminium. Priset varierar beroende på hur många funktioner du väljer att ha på dina MC-kläder. Kör du däremot cross ska du ha ett par cross-stövlar för dom är gjorda på ett lite annat sätt. MC-kläder för cross är gjorda för att ha mer stöd och även vara mer skyddande.